Una aposta ferma de progrés i
desenvolupament econòmic i social

La Fundació Ara Garrigues és una entitat de caràcter privat creada per iniciativa de GAP Cooperativa i independent de qualsevol formació política. El seu principal objectiu és impulsar i donar suport a iniciatives que permetin el progrés i desenvolupament econòmic i social de la comarca de les Garrigues. La Fundació integra en el seu si a tots aquells que des del món empresarial, professional i institucional vulguin participar en els objectius d’aquest projecte.

La Fundació és un ens que agrupa un conjunt d’empresaris de diferents àmbits, amb especial incidència sobre l’activitat agrícola i ramadera, directius i professionals que aposten d’una manera decidida i real per aconseguir un major grau de desenvolupament per a les Garrigues dedicant recursos econòmics, humans, coneixement i assessoria, de manera que la comarca pugui veure’s beneficiada d’una manera directa d’aquest esforç i donar un salt qualitatiu en el seu desenvolupament econòmic i empresarial i, per tant, fomentar la creació de llocs de treball de qualitat, apostant pel foment de l’economia circular i l’impuls als productors i empresaris locals.

Principals eixos del projecte

Aposta per l’emprenedoria i la innovació a les Garrigues

Donar un suport econòmic real a propostes i projectes de caràcter empresarial capaços d’aportar valor afegit a la comarca, que actualment no té un teixit empresarial prou diversificat com per a fixar la població al territori, ni donar una sortida real al ric capital humà i de coneixement amb el qual compta la comarca i que, malauradament, es veu forçat a marxar a altres contrades davant la falta d’oportunitats i recursos per tirar endavant les seves propostes empresarials.

Projectar les Garrigues més enllà del nostre àmbit territorial, tant a l’hora de comercialitzar els nostres productes i serveis com per captar inversions externes per al territori.

Fomentar la competitivitat a les Garrigues

Augmentar i diversificar el seu teixit industrial. Millorar la productivitat i projecció dels projectes empresarials existents. Col·laborar i instar a l’administració pública perquè, en paral·lel, aposti per una millora en les infraestructures necessàries per a contribuir a aquest procés i potenciï projectes i iniciatives que fomentin la creació d’un teixit empresarial a les Garrigues sòlid, dinàmic i sostenible.

Foment de l’ocupació

Generació de nous llocs de treball de qualitat que permetin dinamitzar l’economia de la comarca i que contribueixin d’una manera eficaç a evitar l’èxode rural continuat dels joves davant l’acusada manca d’oportunitats laborals atractives i innovadores.

Evitar el despoblament i envelliment progressiu de la comarca.

Investigació, desenvolupament, innovació

Fomentar els treballs d’investigació i desenvolupament de nous projectes, amb especial incidència sobre aquells que vagin adreçats a millorar la gestió del tractament de les dejeccions ramaderes d’una manera més eficaç i sostenible, així com d’aquells que contribueixin significativament a reduir l’impacte mediambiental derivat de l’activitat agrícola i ramadera desenvolupada a la comarca.

Valorització del paisatge

Treballar en la protecció i valorització dels recursos paisatgístics propis de la nostra comarca, buscant en tot moment l’equilibri entre la creació de noves empreses, i les ja existents, amb la conservació, respecte i projecció del paisatge de les Garrigues.

Contacta amb nosaltres