Trobada amb responsables del celler Mas Blanch i Jové per estudiar propostes de col·laboració conjuntes

Xavier Gispert, director de la Fundació Ara Garrigues, es reuneix amb Sara Jové, directora general del celler Mas Blanch i Jové, per presentar la Fundació i els seus principals objectius i valorar possibles vies de col·laboració estratègiques per ajudar el celler i al territori a afrontar diferents reptes de futur, com la manca d’aigua que afecta significativament als diferents cultius i la viticultura en aquesta zona de les Garrigues.

Continuant amb la ronda de presentacions de la Fundació Ara Garrigues a diferents actors del territori del sector empresarial, institucional, organitzacions i entitats, etc. amb l’objectiu d’impulsar un desenvolupament sostenible per a les Garrigues, dilluns passat, Xavier Gispert, director de la Fundació va mantenir una positiva trobada amb Sara Jové, del celler Mas Blanch i Jové, per estudiar propostes de col·laboració, que contribueixin a l’enfortiment del desenvolupament econòmic i la sostenibilitat del celler i les Garrigues.

Una trobada amb visió de futur

Durant la trobada, Xavier Gispert va presentar els objectius principals de la Fundació Ara Garrigues, que inclouen el suport a l’emprenedoria, la millora de la competitivitat local, i l’impuls de projectes que promoguin la sostenibilitat i la cohesió social a les Garrigues. Per part seva, Sara Jové va compartir les preocupacions actuals del celler, especialment les derivades de l’escassetat d’aigua, un recurs crític per a la producció vinícola, i la integració de les activitats culturals i artístiques impulsades pel celler, que formen part del seu ADN, al circuit de l’art de Catalunya.

Compromís amb el Territori i el Medi Ambient

La Fundació Ara Garrigues es va comprometre a col·laborar amb els productors vitivinícoles i agrícoles de la zona en la seva petició de fer possible l’arribada de l’aigua a la zona a través de sistemes de reg existents, com el Garrigues Sud i el Segarra Garrigues, que ajudarien a mitigar els efectes de la sequera, que afecten significativament aquesta zona des de fa anys. A més, es va parlar sobre l’oportunitat de reunir els set cellers de les Garrigues i la Fundació Ara Garrigues per identificar possibles formes de col·laboració que impulsin l’economia local i fomentin l’emprenedoria.

El celler Mas Blanch i Jové

Mas Blanch i Jové, és un celler familiar creat a principis de la dècada dels 2000, que va elaborar els primers vins el 2026, reconegut pels seus excepcionals vins de muntanya i el seu compromís amb l’art i la cultura local.

L’enclavament és un dels secrets del projecte, situat a la Pobla de Cérvoles, a 700 metres d’altitud, a les Garrigues, al costat de la comarca del Priorat. 25 hectàrees de vinya pròpia que, els millors anys de collita, omplen 60.000 ampolles de vins de muntanya excepcionals.

Les marques que elaboren són el Petit Blanc Saó, el Saó Blanc, el Saó Riesling, el Saó Rosat, el Petit Saó, el Saó Abrivat, el Saó Expressiu i els tres vins de la gamma Troballa; Blanc, Negre i Arrels

Col·laboracions estratègiques

Aquesta col·laboració forma part d’un esforç continu per part de la Fundació Ara Garrigues per connectar amb actors locals clau i desenvolupar projectes que millorin la qualitat de vida i el desenvolupament econòmic de la regió.

Per a més informació sobre els projectes i activitats de la Fundació Ara Garrigues, visiteu la nostra pàgina web o contacteu-nos directament.