La Fundació Ara Garrigues i el Molí d’Oli Albium exploren vies de col·laboració per promoure la cultura de l’oli i el desenvolupament local

La Fundació Ara Garrigues, representada Xavier Gispert, el seu director, i Jaume Ciurana Moragues, propietari del Molí d’Oli Albium, van mantenir dimarts passat, a les instal·lacions del molí, una reunió de treball que va servir per presentar la Fundació als responsables d’aquesta empresa garriguenca i escoltar els seus projectes de futur per valorar possibles col·laboracions i treballar de manera conjunta per potenciar el desenvolupament socioeconòmic de la comarca de les Garrigues i la cultura de l’oli.

Durant la trobada, Xavier Gispert va presentar els objectius de la Fundació Ara Garrigues, centrats a dinamitzar l’economia local mitjançant el suport a iniciatives empresarials i projectes d’innovació a la comarca. Manifestant-li el ferm compromís de la Fundació amb el desenvolupament socioeconòmic de les Garrigues.

Per la seva banda, Jaume Ciurana Moragues, un dels principals responsables del molí d’oli Albium, ens va explicar que un dels projectes de futur de l’empresa és la creació d’un centre d’interpretació de l’oli, que servirà per a la realització de tastos d’oli, presentacions i exposicions, i esdevenir alhora en un punt de referència per a la promoció i valorització de l’oli d’oliva verge extra de qualitat.

Projectes futurs i desafiaments comuns

D’altra banda, en el decurs de la trobada, Jaume Ciurana, actual president del Reg de l’Albi, va explicar al director de la Fundació, els reptes que enfronta aquesta entitat per a la modernització d’aquest sistema de reg, quelcom essencial per millorar la productivitat i sostenibilitat de les explotacions agrícoles de la localitat.

La reunió es va desenvolupar en un ambient força positiu, subratllant l’interès mutu a explorar noves vies de col·laboració que no només beneficiïn ambdues entitats, sinó que també impulsin el desenvolupament integral de les Garrigues.

La Fundació Ara Garrigues continua així la seva tasca de teixir xarxes de col·laboració i suport a projectes que promoguin el desenvolupament econòmic i social a la comarca, alineant-se amb la seva missió de fomentar l’emprenedoria, la innovació i la cohesió social.

Per a més informació sobre els projectes i activitats de la Fundació Ara Garrigues, visiteu la nostra pàgina web o contacteu-nos directament.