Fundació Ara Garrigues, compromís i suport amb el desenvolupament socioeconòmic de les Garrigues

Mas Miravall (Juneda) va acollir ahir una primera presentació pública de la Fundació Ara Garrigues, pilotada per Eduard Cau, president del patronat d’aquesta entitat, seguida d’una interessant conferència de Toni Manzano, cofundador de l’empresa Aizon.  La trobada va acabar amb un sopar de germanor entre el centenar d’assistents a aquesta cita.

Aquest passat dijous va tenir lloc una primera «posada de llarg» de la Fundació Ara Garrigues amb motiu de la trobada que van mantenir a Mas Miravall els responsables d’aquesta entitat, amb prop d’un centener d’empresaris/es, comerciants/es, ramaders/es, emprenedors/es de les Garrigues.

Fundació Ara Garrigues

Eduard Cau, president del patronat de la Fundació Ara Garrigues, impulsada per Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), va ser l’encarregat de dirigir aquest acte i presentar als assistents la Fundació: el seu origen i motivació, objectius, missió; així com el funcionament i característiques d’una fundació.

Entre altres aspectes, Eduard Cau va destacar que un dels principals objectius d’aquesta fundació és ajudar i contribuir al desenvolupament socioeconòmic del territori, aportant recursos econòmics, logístics, d’acompanyament i mentoria a projectes de caràcter empresarial impulsats a les Garrigues o des de les Garrigues, una entitat creada amb la voluntat de sumar i col·laborar amb altres entitats i propostes amb similars objectius.

La intervenció del president del patronat de la Fundació Ara Garrigues va donar pas a la conferència «L’aventura de crear una startup: lliçons apreses i passos següents» a càrrec de Toni Manzano, expert en intel·ligència, cofundador i director científic de l’empresa Aizon, ubicada a Silicon Valley, centrada en la indústria farmacèutica, i un dels experts a les Nacions Unides en intel·ligència artificial, a més de membre del consell assessor de la Parenteral Drug Association.

Toni Manzano, que també s’ha incorporat com a patró a la Fundació Ara Garrigues, va captivar als assistents amb la transmissió de les seves experiències a l’hora de crear la seva empresa; però, sobretot, per com la passió, la transparència, proximitat i senzillesa com va explicar la seva filosofia de treball, d’entendre el món de l’empresa i els seus coneixements i experiències vitals en el desenvolupament de la seva activitat professional. En el transcurs de la seva xerrada, també va explicar diferents aspectes vinculats amb la intel·ligència artificial, especialment aplicats a la indústria farmacèutica, i la seva afectació al nostre dia; deixant clar, d’altra banda, que tant a la vida com al món empresarial, la persona continua sent el centre i el principal actiu.

En acabar aquesta enriquidora ponència de Toni Manzano, resident a Vinaixa des de fa 4 anys, tots els presents van compartir un sopar de germanor amenitzat amb l’actuació musical del grup borgenc Denim Rips.