La Fundació Ara Garrigues viatja a Àvila per conèixer de primera mà una experiència de Turisme Generatiu

El passat dijous, una representació de la Fundació Ara Garrigues, encapçalada per Eduard Cau, president del patronat, va mantenir diferents reunions de treball a Navàs del Marquès (Àvila) i el Parador de Gredos amb l’objectiu d’explorar noves oportunitats en l’àmbit del turisme generatiu per a la comarca de les Garrigues. La trobada, que va reunir diferents membres de l’àmbit municipal i experts en turisme, es va centrar en la presentació i anàlisi del Pla director de turisme generatiu.

Aquesta trobada col·laborativa va començar amb una reunió a les Navàs del Marquès, on el tinent d’alcalde i la responsable del pla director de Turisme d’aquesta localitat, Isabel Sánchez (de l’Escola de Turisme Generatiu) van oferir una detallada exposició sobre les diferents fases del projecte. Durant la sessió, es van abordar aspectes clau com la sostenibilitat, la promoció del patrimoni local i la creació de sinergies amb comunitats locals.

A la tarda, al Parador de Gredos, Isabel Sánchez i Juan Carlos Pérez, impulsor del projecte Aldealista, van presentar una innovadora proposta de turisme generatiu per dinamitzar les cabanes de volta de les Garrigues; que presenten un gran potencial com a recurs turístic i que poden impulsar el desenvolupament econòmic i social de la comarca.

L’interès mutu en aquesta col·laboració reflecteix un compromís compartit per ambdues parts en promoure models de turisme sostenible i generatiu que respectin i valorin l’entorn natural i cultural. A més, aquest projecte busca fomentar la creació d’ocupació i la retenció de la població en àrees rurals, objectius alineats amb la missió de la Fundació Ara Garrigues.

Com a dada anecdòtica d’aquesta trobada al Parador de Gredos cal destacar que va tenir lloc en una sala carregada d’història, ja que es va celebrar en el mateix espai on es va redactar el text definitiu de la Constitució Espanyola el 1975.

La Fundació Ara Garrigues, amb la seva ferma aposta pel desenvolupament socioeconòmic i la innovació a les Garrigues, continua expandint els seus horitzons i establint aliances estratègiques que contribueixin al progrés sostenible de les comunitats rurals.