La Fundació Ara Garrigues i Vinya els Vilars exploren futures col·laboracions per al desenvolupament sostenible de les Garrigues

El director de la Fundació Ara Garrigues, Xavier Gispert, es va reunir la passada setmana amb els responsables del celler Vinya els Vilars a Arbeca per explorar oportunitats de col·laboració en projectes de desenvolupament socioeconòmic i sostenible a la comarca de les Garrigues.

La setmana passada, el director de la Fundació Ara Garrigues, Xavier Gispert, es va reunir amb Antoni Aldomà i Maria José Pérez, fundadors del celler Vinya els Vilars, situat a Arbeca, a la comarca de les Garrigues, adherida a la Denominació d’Origen Costers del Segre. Durant la trobada, vam compartir projectes i vam explorar possibles vies de col·laboració per contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la comarca, amb especial atenció al desenvolupament sostenible del territori i el turisme a la comarca, en aquest cas, mitjançant el foment de l’enoturisme.

Vinya els Vilars és un celler de referència a la zona, destacat pel seu compromís amb la producció de vins d’alta qualitat—negres, rosats i blancs—elaborats amb tècniques respectuoses amb el medi ambient. El celler aposta fermament per la sostenibilitat, implementant mesures que contribueixen a la reducció de la seva petjada de carboni, un dels seus pilars principals.

Tant la Fundació com el celler mostren la seva disponibilitat de treball col·laboratiu

Durant la visita, els representants d’ambdues entitats van coincidir en la importància d’impulsar iniciatives conjuntes que contribueixin a la dinamització socioeconòmica de la comarca. Xavier Gispert va presentar els objectius i el projecte de la Fundació Ara Garrigues, una entitat compromesa amb el suport a l’emprenedoria i la innovació a la regió, amb especial atenció al sector agroalimentari i al desenvolupament rural.

Per la seva banda, els responsables de Vinya els Vilars van mostrar el seu interès en continuar col·laborant en projectes que promoguin la sostenibilitat i el creixement econòmic local. Aquesta trobada reforça el compromís d’ambdues entitats per treballar pel desenvolupament de la comarca, alineant els seus esforços en àrees com la sostenibilitat, la promoció del turisme rural i la valorització del paisatge.

Vinya els Vilars una aposta clara per l’enoturisme

A més de la seva producció de vi, Vinya els Vilars ha desenvolupat una sòlida oferta d’enoturisme que contribueix al dinamisme econòmic de la comarca. La seva àrea d’estacionament per a autocaravanes atreu més de 1.200 vehicles anualment, procedents de tota Europa. Aquest flux de visitants ajuda a fomentar l’economia local i el turisme, convertint el celler en un punt de referència per al turisme rural i el desenvolupament sostenible de les Garrigues.

Un celler de refència per la promoció dels artistes de les Terres de Lleida

En l’àmbit cultural, el celler es destaca per donar visibilitat als artistes locals mitjançant l’organització d’exposicions dins les seves instal·lacions, la qual cosa reforça el seu paper com a promotor cultural a la zona.

 

Per a més informació sobre els projectes i activitats de la Fundació Ara Garrigues, visiteu la nostra pàgina web o contacteu-nos directament.