Trobada amb responsables de «Aldealista.com» per al desenvolupament d’un projecte de turisme generatiu a Les Garrigues

La Fundació Ara Garrigues i diferents membres del Grup Rural Manager, encapçalats per Juan Carlos Pérez, impulsors de «Aldealista.com», exploren el potencial turístic de les “Cabanes de Volta” com a motor de desenvolupament econòmic i social a la comarca.

El passat 10 de setembre, un equip liderat per Juan Carlos Pérez, integrant del Grup Rural Manager, una empresa social que lidera el moviment de Renacimiento Rural i impulsors d’Aldealista.com, va mantenir una nova trobada amb responsables de la Fundació Ara Garrigues per avançar en el projecte de turisme generatiu que vol desenvolupar la Fundació a la comarca de Les Garrigues, fent valdre un dels actius patrimonials més importants de la zona: les Cabanes de Volta.

Al llarg de la jornada, Eduard Cau, president del Patronat de la Fundació Ara Garrigues, acompanyat per Xavier Gispert, director de la Fundació, va guiar a Juan Carlos Pérez i el seu equip per diversos punts d’interès de la comarca, entre ells, el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, el Molí d’Oli Albium de l’Albi, tots dos exemples clars de producció sostenible i productes d’alta qualitat. A més, van visitar la Fortalesa Ibèrica dels Vilars i la Finca Ecomiquelo, que compta amb nombroses construccions de pedra seca com marges, aljubs i “cabanes de volta”.

Tot i això, la visita a diferents Cabanes de Volta va ser l’objectiu principal de la jornada. En aquest sentit, l’equip d’Aldealista va quedar gratament impressionat per les possibilitats que ofereixen Les Garrigues per al desenvolupament d’un turisme generatiu, que no només promogui els recursos turístics, sinó que també impulsi l’economia local i atragui talent i noves persones al territori, ajudant així a combatre la despoblació que tant afecta la comarca.

Aquest projecte col·laboratiu té com a objectiu posicionar a Les Garrigues com un referent en turisme rural innovador, aprofitant els recursos locals i fomentant la sostenibilitat i l’arrelament de la població al territori. La Fundació Ara Garrigues continuarà treballant en col·laboració amb Aldealista per aconseguir que aquest projecte es converteixi en una realitat i generi un impacte significatiu en l’economia de la comarca.

Grup Rural Manager

El Grup Rural Manager és una empresa social que lidera el moviment de Renacimiento Rural, dedicada a oferir solucions tecnològiques i serveis especialitzats per al desenvolupament de projectes en zones rurals. La seva missió principal és potenciar les oportunitats en l’àmbit rural a través d’eines digitals que faciliten la gestió, la planificació i la promoció d’activitats econòmiques i turístiques. El grup treballa amb emprenedors, propietaris i entitats locals per implementar estratègies que afavoreixin el desenvolupament sostenible i generin valor a llarg termini en les àrees rurals.

Entre els seus serveis destaquen la consultoria en desenvolupament rural, la gestió de projectes turístics, el màrqueting digital per a entorns rurals i la implementació de solucions tecnològiques personalitzades, sempre amb l’objectiu de promoure un desenvolupament equilibrat i sostenible en el medi rural.

Enllaç: Grup Rural Manager

Aldealista

És una aplicació creada per connectar a persones interessades en les oportunitats del medi rural amb propietats, negocis i recursos en aquestes zones. L’app permet als usuaris descobrir aldees, cases rurals i terrenys en venda o lloguer, a més d’oferir un espai per a l’intercanvi d’idees i projectes rurals. El seu enfocament és facilitar la repoblació de les àrees rurals i promoure el desenvolupament d’iniciatives locals, ajudant tant a persones que busquen traslladar-se al camp com a emprenedors interessats en desenvolupar activitats econòmiques en aquestes regions.

Aldealista es distingeix per ser una eina que no només ofereix propietats, sinó que també impulsa el desenvolupament d’una xarxa de persones interessades en revitalitzar l’entorn rural, ja sigui a través de negocis sostenibles, turisme o simplement adoptant un estil de vida més proper a la natura.

Enllaç: Aldealista

Tant el Grup Rural Manager com Aldealista són fonamentals per impulsar l’economia rural, oferint plataformes que permeten una gestió eficient i l’accés a noves oportunitats en l’entorn rural.

Per a més informació sobre els projectes i activitats de la Fundació Ara Garrigues, visiteu la nostra pàgina web o contacteu-nos directament.