Obrim vies de col·laboració amb Vilà Molí d’Oli

La setmana passada, en Xavier Gispert, director de la Fundació Ara Garrigues, va visitar el Vilà Molí d’Oli  de El Cogul, on es va reunir amb Josep Maria Vilà, el seu propietari, per presentar la fundació i explorar possibles vies de col·laboració conjuntes que ajudaran al desenvolupament de les Garrigues i del mateix molí.

L’objectiu d’aquesta trobada amb els responsables del molí, en la línia de les darreres reunions, va ser presentar els objectius de la fundació i establir vincles de col·laboració amb aquest productor d’oli. En el transcurs d’aquesta reunió es van explorar possibles iniciatives conjuntes per enfortir el sector de l’oli a la comarca, així com projectes específics de modernització de les instal·lacions del molí.

Projectes de modernització i col·laboració futura

Durant la reunió, en Xavier Gispert i el propietari del molí, en Josep Maria Vilà, van abordar els reptes actuals i futurs del sector i del mateix molí. En Josep Maria Vilà va expressar el seu interès a modernitzar les instal·lacions per assegurar la competitivitat i sostenibilitat de la seva empresa. En aquest sentit, va sol·licitar assessorament de la fundació per adequar un espai destinat a l’allotjament dels treballadors del molí, una mesura que permetria optimitzar les operacions i millorar les condicions laborals.

Assessorament especialitzat: La fundació com a motor de canvi

Per donar resposta a aquesta sol·licitud, la Fundació Ara Garrigues s’ha compromès a fer una nova visita al molí, aquest cop amb l’arquitecte Joan Sedó, col·laborador habitual de la fundació en projectes d’infraestructura i desenvolupament sostenible. Aquest enfocament col·laboratiu i de proximitat ja s’ha demostrat efectiu en altres projectes similars, com la possible transformació d’una antiga casa familiar en una casa rural a les Borges Blanques, també assessorada per la fundació.

La Fundació Ara Garrigues: Compromesos amb el desenvolupament socioeconòmic

La Fundació Ara Garrigues es dedica a fomentar el progrés i desenvolupament de les Garrigues, enfocant-se en projectes empresarials que enforteixin l’economia local. Aquesta visita d’en Xavier Gispert s’emmarca en aquesta missió, cercant oportunitats de col·laboració que permetin no només la modernització del sector agroalimentari, entre altres sectors, sinó també la generació d’ocupació i la retenció de talent al territori.

La col·laboració entre la Fundació Ara Garrigues i Vilà  Molí d’Oli és un exemple més de com el treball conjunt i la voluntat de millorar les infraestructures i processos productius poden contribuir al desenvolupament sostenible de la comarca. La fundació continuarà oferint el seu suport a les iniciatives que, com aquesta, fomentin l’economia local i el benestar dels seus habitants.

Ara Garrigues: Esforços que sumen per al desenvolupament sostenible de les Garrigues

Per a més informació o per presentar projectes, podeu contactar directament amb nosaltres

  • Xavier Gispert, director Fundació Ara Garrigues
  • Telèfon: 689 247 882
  • Correu electrònic: direccio@fundacioaragarrigues.cat