Compromesos amb les persones,
amb el territori

Orígens

GAP Cooperativa SCCL és l’impulsor d’aquest projecte. Gestió Agroramadera de Ponent té els seus orígens en els anys 70 en un moment en el qual els ramaders, per temes sanitaris, s’agrupaven a nivell municipal per millorar el compliment de determinades pautes sanitàries.

Entre els seus objectius destaca la prestació de serveis de gestió i assessorament als seus socis i sòcies, a més de realitzar una significativa tasca de representació dels mateixos i dels interessos del món rural. Així mateix, GAP SCCL s’ocupa de la gestió de les dejeccions ramaderes de les explotacions de bona part dels seus socis i sòcies apostant fermament per millorar i optimitzar la gestió de les dejeccions ramaderes a la base territorial, així com per realitzar una correcta, efectiva i sostenible gestió dels excedents de purins.

Actualment, compta de manera directa amb la planta de tractament de dejeccions ramaderes TRACJUSA i, de manera indirecta, amb VAG -propietat de l’empresa Neoelectra -, situades a Juneda.

Punt de partida

Els socis i sòcies de GAP Cooperativa SCCL aproven 16 de gener de 2020 la creació de la Fundació Ara Garrigues, amb una aportació inicial de 500.000 €, amb el principal objectiu de donar suport a projectes de caràcter empresarial, innovació i recerca desenvolupats a les Garrigues.

En primera instància, els recursos econòmics, humans i logístics de la Fundació Ara Garrigues provenen de l’assignació d’una part significativa dels beneficis obtinguts per GAP Cooperativa SCCL per la gestió i transformació de les dejeccions ramaderes dels seus socis i sòcies.

Una de les comeses dels gestors de la Fundació es centrarà en la recerca activa i incorporació al projecte de noves empreses, organitzacions, entitats… amb l’objectiu d’augmentar d’una manera significativa els recursos de la mateixa, tant pel que fa al capital econòmic disponible, com d’altres actius vinculats amb el coneixement, contactes, oportunitats de desenvolupament de nous projectes, suport logístic, etc.

Units en la suma guanyem

Units en l’esforç creixem

Units en l’empenta avancem

El principal òrgan de govern de la Fundació Ara Garrigues és el Patronat, que serà el responsable de prendre totes les decisions que afectin a la Fundació a nivell estratègic i de gestió.

La Fundació Ara Garrigues, impulsada i liderada, per GAP Cooperativa, està oberta a la incorporació i participació activa d’empreses, organitzacions, entitats de caràcter públic i privat que subscriguin els seus principis fundacionals.

Membres del Patronat

Eduard Cau Barrufet, en representació de GAP Cooperativa SCCL
Jordi Armengol Prats, empresari ramader
Enric Vall Dalmau, empresari d’estructures metàl·liques
Jordi Usall Mateu, empresari ramader
Núria Albert Melis, en representació d’Agropecuària i Secció de Crèdit de Juneda SCCl
Luis Alberto Mir Arner, advocat
Mónica Jiménez Delgado, ingenyiera agrònoma

Funcionament executiu

El principal òrgan de govern de la Fundació Ara Garrigues és el Patronat. Els seus membres exerceixen les seves funcions de forma voluntària i no remunerada.

El Patronat es reuneix en sessió ordinària un mínim d’una vegada a l’any, dins dels sis mesos següents al tancament de l’exercici, per examinar i aprovar els documents anuals exigits per la llei. D’altra banda, es reunirà, sempre que sigui necessari, per deliberar i arribar a acords sobre les competències que li són atribuïdes i sigui convocat per la Presidència i / o quan sigui sol·licitat, com a mínim, per una quarta part dels seus membres.

Amb l’objectiu d’evitar possibles conflictes d’interessos, els estatuts de la Fundació estableixen que “els membres del patronat s’abstindran de participar en tot tipus de negocis i activitats financeres que puguin comprometre l’objectivitat en la gestió de la Fundació; tampoc podran participar en societats constituïdes o participades per la Fundació, ni subscriure amb aquesta, sense l’autorització prèvia del protectorat, contractes de compravenda o arrendament de béns immobles o de béns immobles de valor extraordinari, ni de préstec de diners. A més, durant l’any següent al seu cessament, les persones que hagin format part del Patronat no podran prestar serveis remunerats en empreses o societats privades participades per la Fundació “.

El càrrec de Direcció General és designat pel Patronat a proposta de la Presidència i exerceix funcions de direcció i gestió ordinària de la Fundació i d’execució dels acords del Patronat que els estatuts li assignen o el Patronat li delegui. La Direcció General disposa d’un acord limitat de cessió de poders per part del Patronat que l’habilita per a la representació de l’entitat en tràmits administratius, sol·licitud de projectes i gestió de projectes i subvencions i seguiment de tresoreria. El càrrec s’exerceix de forma remunerada

Contacta amb nosaltres